Nye deltagere

GODT AT VIDE!

Forår 2024 med Ordrup Gospel kor: 18 øve gange + koncerter.             

Opstart 17. januar. Sidste gang 29. maj

Pris: 945 kr. hvilket svarer til 52,5 kr. pr gang og så koster det ikke ekstra med koncerterne!

Tryk her! Tilmelding FOF gentofte

Se adresse, telefonnummer, m.m. under fanen kontakt

NB! Løbende tilmelding; DET BETYDER AT DU KAN STARTE OP I KORET I MIDTEN AF EN SESON OG DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KOMME OG VÆRE MED EN ENKELT ØVEAFTEN FOR AT SE OM DET ER NOGET FOR DIG...

Læs videre neden under hvis du vil vide mere!!

INTERESSANT AT VIDE!

Din første koraften i Ordrup GospelKor: Her vil du få mulighed for at være med til fx at indstudere et nyt nummer, høre og synge med på nogle af de faste numre på vores repertoire og møde kormedlemmerne. Inden vi går igang skal du gå op til korlederen og hurtigt aftale hvilken stemmegruppe du tror du hører til og måske bliver du bedt om lige at synge nogle skalaer så vi er helt sikre.

Har du en særlig god stemme, kan Ordrup GospelKor give dig mulighed for at optræde som solist. Ønsker du det, skal du dog til en mere krævende sangprøve hos korlederen.

Koraften: Vi sidder/står i stemmegrupper i en bue foran korlederen og korlederen spiller klaveret. Op mod en koncert øver solisterne med mikrofon. Nogen gange blander vi  to og to fra hver stemmegruppe for bedre at kunne opleve flerstemmigheden...

Vi starter korprøver med at varme stemmerne op et kvarters tid. Derefter tager vi et par numre som vi allerede kan og så går vi i gang med at indøve nye numre. De sidste 20 min. af koraftenen synger vi kun "sange vi kan" så vi går derfra med "suset" i øret og glad i hjertet. Før en koncert fokuserer vi oftest på start og slutninger, koreografi og særlige udfordrede passager i koncertprogrammet.

Praktisk: Vores øveaftener er præget af tempo, energi og koncentration, og der er aldrig langt til store smil og et godt grin.
Vores øveaftener begynder kl. 16.45 med at sætte stole op og efterfølgende opvarmning kl. 17 på 15 min. Er du forsinket vil vi bede dig om at komme ind så diskret som muligt (husk at slukke for mobilen). Vi holder pause kl. 18.15 - 18.30. Koret har en fælleskasse så der altid er indkøbt nogle småkager og The. Øveaftenen slutter 19.30 og bagefter er der oprydning hvor alle hjælper til.

Koncerter: Koncerter m.v. annonceres på øveaftener, facebook, hjemmesiden og via mailliste og der er mulighed for at melde sig til i god tid før et arrangement. Man skal melde sig til, hvis man ønsker at deltage, da et arrangement altid er afhængigt af, at der er nok sangere og en fornuftig fordeling af stemmegrupperne. Vi holder ikke regnskab med, hvem der kommer til prøverne. Men hvis du melder dig til en koncert, så er det dit ansvar at komme så ofte som muligt, for at vi alle får en god oplevelse, når vi optræder. Som kor er vi jo afhængige af hinanden.

Påklædning til koncerter: Når vi skal synge til arrangementer er påklædningen valgfri inden for farveskalaen blågrøn

Lære udenad: Det forventes i den grad det er muligt, at kormedlemmer kan sangene udenad. Det er det enkelte kormedlems ansvar at indlære sangene udenad. Der synges ikke efter noder, men det er muligt at downloade  alle noder fra hjemmesiden samt tekster og øve lydfiler

Forlænget øveaften: Der er efterhånden tradition for, at koret har forlænget korprøve fra kl. 17.00 - 20.30 inden de store koncerter.

Vores medlemmer: Korets medlemmer er i alle aldre og med vidt forskellig baggrund. Vi har det til fælles, at vi elsker at synge og kan lave en humørsmittende og intensiv koncertoplevelse for vores publikummer.

Det sociale: I koret har der længe været en fast tradition for at spise 0g synge sammen som afslutning på vinter- og sommersæson.

Repertoire: Vores repertoire består primært af engelsksprogede gospelsange gerne med inspiration fra andre musikgenrer som fx. rock, soul, afro og evergreens. Vi har også hjemmelavede numre skrevet i samarbejde med medlemmer af koret og korlederen.
Vores repertoire passer til 2 x 35 min og er ca. 20 numre. Nye numre kommer til og gamle lægges væk og som en tommefingerregel kommer der 6-8 nye numre pr. år. I Ordrup Gospel er det korlederen der udarbejder arrangementerne for alle sangene. Det kan være både 3- og 4-stemmigt, med og uden solist/solister.

Korgrupper: I Ordrup GospelKor er stemmerne delt op i Sopran, Alt, tenorer. Tenor gruppen består af herre og alter der kan synge dybt. Der er  numre med særlige mandsstemmer hvorTenorgruppen splittes op i 2. alter og herre.

Indlæring af nye stemmer: Til indlæring af nye stemmer arbejder korlederen med papegøjesang. Dvs. at alle stemmer lærer en bid af gangen på skift og det sættes løbende sammen. Det betyder også, at du skal være vaks og opmærksom til prøverne.

I koret arbejder vi nogle gange med en første udgave, som koret kan give feedback på både omkring tekst og stemmernes sværhedsgrad, så nummeret kan blive skræddersyet til koret

I koret bruger vi at "stå i blomst". Dvs. at en stemmegruppe danner cirkelkredse under indøvning af nye stemmer.

I Ordrup GospelKor er det korlederens fornemmeste opgave, at få alle til at føle sig godt tilpas og få maksimalt udbytte af den kreative proces - både for nybegyndere og erfarne sangere.

Facebook: Koret har en lukket facebook gruppe. Vi bruger den bl.a. til at organisere vores koncerter, youtube udgaver til nye numre, m.m.

Foreningen Ordrup GospelKor: Koret har en forening med en bestyrelse som leder slagets gang. Man bliver automatisk medlem af foreningen når man tilmelder sig koret hos FOF. Bestyrelsen har bl.a. et nyhedsbrev der udkommer et par gange i løbet af en sæson og ligger den overordnede strategi sammen med korlederen for pr, koncerter, korets sociale arrangementer, kaffekasse m.m.

.