Nye deltagere

GODT AT VIDE!

Efterår 2018 med Ordrup Gospel kor - 19 øve gange incl. 3 koncerter. Opstart 15. august. Sidste gang 23. januar 2019.

Pris: 1225 kr hvilket svarer til 65 kr. pr gang

Tilmelding FOF gentofte.  https://www.fof.dk/Gentofte/Kursusoversigt/musik-sang/Kor

Se adresse, telefonnummer, m.m. under fanen kontakt

NB! Løbende tilmelding; DET BETYDER AT DU SAGTENS KAN STARTE OP I KORET I MIDTEN AF EN SESON OG ENDNU BEDRE... DU ER ALTID VELKOMMEN TIL AT KOMME OG VÆRE MED EN ENKELT ØVEAFTEN FOR AT SE OM DET ER NOGET FOR DIG...


Læs videre neden under hvis du vil vide mere!!

INTERESSANT AT VIDE!

Din første koraften i Ordrup Gospel: Her vil du få mulighed for at være med til at indstudere et nyt nummer, høre nogle af de faste numre på vores repertoire og møde kormedlemmerne. I pausen kan du møde korlederen til en snak og blive bedt om at synge nogle skalaer for at finde ud af hvilken stemmegruppe du hører til.

Har du en særlig god stemme, kan Ordrup gospel give dig mulighed for at optræde som solist. Ønsker du det, skal du dog til en mere krævende sangprøve hos korlederen.

Koraften: Vi sidder/står i stemmegrupper i en hestesko foran korlederen og korlederen spiller klaveret. Op mod en koncert øver solisterne med mikrofon.

Vi starter korprøver med at varme stemmerne op et kvarters tid. Derefter tager vi et par numre som vi allerede kan og så går vi i gang med at indøve nye numre. De sidste 20 min. af koraftenen har vi noget, vi kalder ønskekoncert hvor stemmegrupperne på skift vælger sange fra repertoiret. Før en koncert fokuserer vi oftest på start og slutninger og særlige udfordrede passager i koncertprogrammet.

Praktisk: Vores øveaftener er præget af tempo, energi og koncentration, og der er aldrig langt til store smil og et godt grin.
Vores øveaftener begynder kl. 16.45 med at sætte stole op og efterfølgende opvarmning på 15 min. Er du forsinket vil vi bede dig om at komme ind så diskret som muligt (husk at slukke for mobilen). Vi holder The/kaffe pause kl. 18.00 og før og efter prøverne er der lidt opstilling/oprydning hvor alle hjælper til.

Koncerter: Koncerter m.v. annonceres på øveaftener, facebook, hjemmesiden og via mailliste og der er mulighed for at melde sig til i god tid før et arrangement. Man skal melde sig til, hvis man ønsker at deltage, da et arrangement altid er afhængigt af, at der er nok sangere og en fornuftig fordeling af stemmegrupperne. Vi holder ikke regnskab med, hvem der kommer til prøverne. Men hvis du melder dig til en koncert, så er det dit ansvar at komme så ofte som muligt, for at vi alle får en god oplevelse, når vi optræder. Som kor er vi jo afhængige af hinanden.

Påklædning til koncerter: Når vi skal synge til arrangementer er påklædningen sort tøj pt. med grøn bluse/klædestykke. Klædet kan sættes hvor man selv synes, dog helst om halsen. Mændene må gerne erstatte trøjen/klædet med en grøn butterfly eller grøn sixpence, men ingen må stå til en koncert uden en "grøn ide".

Lære udenad: Det forventes, at kormedlemmer kan sangene udenad. Det er det enkelte kormedlems ansvar at indlære sangene, og lære de udleverede tekster udenad. Der synges ikke efter noder, men det er muligt at få dem udleveret.

Forlænget øveaften: Der er efterhånden tradition for, at koret har 1-2 ekstra korprøver fra kl. 16.45 - 20.30 inden de store koncerter.

Vores medlemmer: Korets medlemmer er i alle aldre og med vidt forskellig baggrund. Vi har det til fælles, at vi elsker at synge og kan lave en humørsmittende og intensiv koncertoplevelse for vores publikummer.

Det sociale: I koret har der længe været en fast tradition for at spise sammen som afslutning på vinter- og sommersæson.

Repertoire: Vores repertoire består primært af engelsksprogede gospelsange gerne med inspiration fra andre musikgenrer som fx. rock, soul, afro og evergreens. Vi har også hjemmelavede numre skrevet i samarbejde med medlemmer af koret og korlederen.
Vores repertoire passer til 2 x 35 min og er ca. 20 numre. Nye numre kommer til og gamle lægges væk og som en tommefingerregel kommer der 8-10 nye numre pr. år. I Ordrup Gospel er det korlederen der udarbejder arrangementerne for alle sangene. Det kan være både 3- og 4-stemmigt, med og uden solist/solister.

Korgrupper:I Ordrup gospelkor er stemmerne delt op i Sopran, Alt, 2 Alt og Herrer. Dvs, at vi har delt op i tre dame stemmer; Den lyse, mellem og mørke. Ofte synger herrerne sammen med 2. alterne, men der er flere numre med særlige mandsstemmer.

Indlæring af nye stemmer: Til indlæring af nye stemmer arbejder korlederen med helkors indlæring ved hjælp af papegøjesang. Dvs. at alle stemmer lærer en bid af gangen på skift og det sættes løbende sammen. Det betyder også, at du skal være vaks og opmærksom til prøverne.

I koret arbejder vi nogle gange med en første udgave, som koret kan give feedback på både omkring tekst og stemmernes sværhedsgrad.

I hver stemmegruppe er der flere som er dygtige til at indlære en ny stemme hurtigt og som iblandt får opgaven at gå ud med stemmegruppen og øve en stemme der ikke er faldet helt på plads under fælles indlæringen. Vi bruger også at "stå i blomst". Dvs. at en stemmegruppe danner en tæt kreds under indøvning af nye stemmer.

I Ordrup gospel er det korlederens fornemmeste opgave, at få alle til at føle sig godt tilpas og få maksimalt udbytte af den kreative proces - både for nybegyndere og erfarne sangere.

Download: Her på vores hjemmeside kan du finde et link til at høre lydfiler til de forskellige stemmer.

Facebook: Koret har en lukket facebook gruppe. Vi bruger den bl.a. til at organisere vores koncerter, youtube udgaver til nye numre, m.m.

.